Vachtverzorging.

Het wassen van je hond is een belangrijk onderdeel van de algemene verzorging. De meest voorkomende reden is om een onaangename geur te verwijderen of omdat ze vuil op hun vacht hebben verzameld. De voordelen van wassen zijn het reinigen van de huid en de vacht, zodat los haar en vuil wordt verwijderd en de glans van de vacht wordt verbeterd. Door je hond te wassen en te verzorgen, blijft niet alleen je hond schoon, maar ook jijzelf en je huis. Uiteraard is het ook veel fijner om te knuffelen met een hond die lekker ruikt.


Kies altijd een shampoo die speciaal is ontwikkeld is voor honden, bijvoorbeeld All Soft Shampoo. Honden hebben een gevoelige huid en hun pH is anders dan de pH-waarde van de menselijke huid, dus shampoo voor mensen mag nooit worden gebruikt bij honden. De pH-waarde van de hondenhuid ligt tussen de 7.0 en 8.0; vrij neutraal tot licht basisch dus. Deze natuurlijke beschermlaag van de huid, ook wel zuurmantel genoemd, houdt ziekmakende bacteriën buiten en biedt de juiste leefomstandigheden aan de zogenaamde goede huidbacteriën. Het is dus heel belangrijk om deze beschermingsmantel voor je hond te behouden. Een hondenhuid met een verstoorde pH-waarde is namelijk niet alleen droger en/of sneller geïrriteerd, maar ook minder beschermd tegen schade of huidproblemen.  Om de beschermlaag van de huid van je hond zoveel mogelijk intact te houden en de barrièrefunctie niet te beschadigen, kan je dus beter een speciale hondenshampoo met de juiste pH-waarde gebruiken. All Soft Shampoo en So White Shampoo zijn afgestemd op de pH-waarde van de hondenhuid.


Het borstelen en kammen van de vacht van je hond is ook een belangrijk onderdeel van de algemene verzorging. Borstelen helpt de vacht van je hond in goede conditie te houden door los haar te verwijderen en het vilten of knopen van de vacht te voorkomen. Klitten of knopen worden eenvoudig verwijderd door een leave-in conditioner te gebruiken tijdens het borstelen of kammen, zoals Conditioning Spray.