Wat wij wel en liever niet gebruiken.

A dog says woof is ontstaan uit onze zoektocht naar de juiste vacht- en huidverzorging voor onze eigen honden. Vaak zijn veel huid- en vachtproblemen, het gevolg van verkeerde ingrediënten of onjuiste producten. Onze shampoos verschillen in een aantal opzichten van je eigen shampoo. In de eerste plaats is de pH-waarde (zuurgraad) aangepast aan de huid van je hond; de pH-waarde van de hondenhuid is veel hoger (gemiddeld 7,4) dan de pH-waarde van je eigen huid (pH 5,3). Wij combineren de beste ingrediënten met een flinke dosis liefde, om zodoende een bijdrage te leveren aan het welzijn van honden en hun baasjes.

poedel corporate.jpg
 

Geen parabenen & phenoxyethanol


Wij gebruiken geen parabenen of phenoxyethanol, deze conserveringsmiddelen hebben, bij regelmatig gebruik, een negatief effect op de gezondheid van je hond. Parabenen hebben een hormoongelijkende werking en phenoxyethanol is een stof waar steeds meer mensen en dieren allergisch op kunnen reageren.

Geen siliconen 


Onze producten bevatten geen siliconen om te voorkomen dat deze ingrediënten het lichaam binnenkomen wanneer je hond deze oplikt. Siliconen kunnen schadelijk zijn voor je hond en het milieu, bovendien houdt een siliconevrije samenstelling de vacht van je hond langer luchtig en schoon. Tevens verminder je het risico op overgevoeligheid of huidirritatie.

100% Veganistisch & dierproefvrij

Vanwege onze liefde voor dieren vinden wij het vanzelfsprekend dat onze producten vrij zijn van ingrediënten uit dode dieren (vegacosmetica), überhaupt geen dierlijke ingrediënten bevatten (vegancosmetica) en niet op dieren getest worden.