Het vloeibare goud.

Olijfolie voor cosmetica is een tijdloze traditie, met een oorsprong die teruggaat tot de vroege Griekse en Romeinse beschavingen. Al eeuwenlang wordt olijfolie wereldwijd gebruikt om alle huid- en haartypen te reinigen en te verzorgen. We geloven dat natuurlijke verzorgingsproducten beter zijn voor onszelf en voor alles om ons heen. Daarom kiezen wij voor het oudste en natuurlijke ingrediënt op de markt, dat ook veel voordelen voor de vacht en de huid van je hond heeft: Olijfolie!


De natuurlijke voordelen van olijfolie:


Olijfolie zit boordevol essentiële vetzuren, polyfenolen en vitaminen en bezit mega veel voordelen voor de huid en de vacht van je hond.

Olijfolie is compatibel met de huid van je hond en helpt de natuurlijke pH-balans van de huid (pH-waarde 7.4) te behouden. Het vormt een ​​barrière die voorkomt dat de huid droog, gevoelig en geïrriteerd wordt.

Olijfolie is rijk aan antioxidanten, die de huid en de vacht beschermen tegen vrije radicalen, (de stofjes die in de buitenlucht voorkomen en de huid en de vacht kunnen beschadigen).

Olijfolie bevat vitamine E, die de barrièrefunctie van de huid van je viervoeter versterkt. Het zit niet voor niets in zeer hoge concentraties in het vernix caseosa (huidsmeer) van een pasgeboren baby.

Olijfolie bevat tevens Biotine (vitamine B7) en Niacine (vitamine B3) die bijdragen aan een sterke en glanzende vacht.

Squaleen en Oleocanthal zijn twee verbindingen die in olijfolie zitten en waarvan bekend is dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben en helpen een geïrriteerde huid van je hond te verminderen.

Tot slot beschikt olijfolie over antibacteriële eigenschappen, die huidschimmel en andere micro-organismen kunnen verminderen.


Nu begrijp je waarom dit natuurlijke ‘elixer’ met de vele voordelen voor de vacht en de huid van je hond, door ons het ‘vloeibare goud’ wordt genoemd.